4 kelime ile ilgili röportaj yazma

röportaj hocam bana ödev verdi 4 kelime (saglık,şiddet,pandemi,egitim)
4 kelimeyle bir röportaj haberi istedi nasıl yapıcam hiç birşey bilmiyorum yardım edermisiniz lütfen

Röportaj haberi dediğimiz şey; bir kişiyle yapılan kısa bir söyleşiyi haber diliyle yazmaktır.
Ödevinde kullanman gereken kelimeler:
:backhand_index_pointing_right: sağlık, şiddet, pandemi, eğitim

Aşağıda sana uygun basit bir röportaj haberi örneği yazdım. Bu örneği defterine ya da bilgisayarına geçirip kendi cümlelerinle de biraz değiştirebilirsin :backhand_index_pointing_down:

:newspaper: Pandemide Eğitim ve Sağlık Üzerine Bir Röportaj

Muhabir: Pandemi süreci hem sağlığı hem de eğitimi etkiledi. Siz bu dönemi nasıl geçirdiniz?
Röportaj Yapılan Kişi (Öğrenci): Pandemide okulların kapanması eğitimimizi çok zorlaştırdı. Uzaktan eğitimde bazen internet bile çekmiyordu. Bu durum dersleri anlamamı güçleştirdi.

Muhabir: Sağlık açısından neler hissettiniz?
Öğrenci: En çok ailemin sağlığı için endişelendim. Maske takmak, mesafe kurallarına uymak çok önemliydi.

Muhabir: Toplumda pandemi döneminde şiddet olaylarının arttığı da söylendi. Bu konuda ne düşünüyorsunuz?
Öğrenci: Evet, haberlerde çok fazla şiddet olayı duyduk. İnsanlar gergindi, bu da sorunlara yol açıyordu. Keşke herkes daha sabırlı olsaydı.

Muhabir: Sizce eğitim ve sağlık konularında neler yapılmalı?
Öğrenci: Daha iyi bir uzaktan eğitim sistemi olmalı ve sağlık hizmetleri herkes için ulaşılabilir olmalı. Ayrıca şiddeti önlemek için toplumda farkındalık artırılmalı.

:pushpin: Kullanılan kelimeler:

• :white_check_mark: sağlık

• :white_check_mark: şiddet

• :white_check_mark: pandemi

• :white_check_mark: eğitim

İPUCU :light_bulb:

• Röportaj haberinde bir muhabir ve bir görüşülen kişi olur.

• Sorular kısa ve açık olmalı.

• Cevaplarda ödevde istenen kelimeleri kullanabilirsin.

• İstersen görüşülen kişi öğrenci, öğretmen, doktor veya veli olabilir.