Açıköğretim Lisesi Kaynak Paylaşımı
1. Ders Notları
AÖL öğrencileri için en temel kaynaklar Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından hazırlanmış kitaplar ve PDF notlardır.
-
AÖL Resmî Ders Kitapları (PDF):
https://aol.meb.gov.tr adresinden ders kitaplarının PDF sürümlerini ücretsiz indirebilirsin. -
Açık Lise Forum ve Grupları: Telegram, Facebook ve WhatsApp gruplarında öğrenciler ders notlarını paylaşır.
-
Konu Özetleri: Özellikle Türk Dili ve Edebiyatı, Matematik ve İnkılap Tarihi için kısa özetler bulmak mümkündür.
2. Kitap Önerileri
Bazı yayınevleri ve özel kaynak kitaplar sınavlara hazırlık için çok faydalı olur:
-
Açık Lise Hazırlık Kitapları – Palme Yayınları, Test Okul, Yargı Yayınları. -
Soru Bankaları – Türkçe, Matematik, Fen ve Sosyal dersler için özel hazırlanmış AÖL test kitapları. -
Mezuniyet Hedefli Kitaplar – “AÖL 192 Krediye Hazırlık” setleri (özellikle son dönem öğrenciler için).
3. Online Kaynaklar
Açıköğretim Lisesi öğrencilerinin faydalanabileceği birçok ücretsiz ve ücretli online kaynak vardır:
Resmî Kaynaklar
-
MEB AÖL Resmî Sitesi → Kitaplar, duyurular, sınav tarihleri.
-
EBA (Eğitim Bilişim Ağı) → Ders videoları, konu özetleri, etkileşimli içerikler.
YouTube Kanalları
-
Açık Lise Dersleri → Konu anlatımları ve çıkmış sorular çözümü.
-
Hocalara Geldik, Tonguç Akademi, Benim Hocam → Özellikle Matematik, Türkçe ve Tarih derslerinde çok faydalı.
Mobil Uygulamalar
-
MEB AÖL Mobil Uygulaması → Ders seçimi, sınav giriş belgesi, not sorgulama.
-
Quizlet & Kunduz → Konu tekrarları, soru çözüm desteği.
Soru Çözüm Siteleri
-
E-Sınav Çıkmış Sorular: https://aol.meb.gov.tr üzerinden geçmiş yılların soruları indirilebilir.
-
AÖL Soru Bankaları (PDF) → Çıkmış soruların çözümleri forumlarda ve öğrenci gruplarında paylaşılır.
4. Çalışma Stratejisi
-
Önce zorunlu ortak derslere odaklan (Türk Dili ve Edebiyatı, T.C. İnkılap Tarihi vb.).
-
Çıkmış soruları mutlaka çöz → Sınavların %60’ı benzer soru mantığında gelir.
-
Seçmeli derslerden yüksek kredi verenleri seç (ör. Matematik, İngilizce, Bilgisayar).
-
EBA’daki konu anlatımlarını kısa notlarla pekiştir.
Kısacası:
-
Ders notları → MEB AÖL PDF kitapları + öğrenci paylaşımları
-
Kitap önerileri → Açık Lise soru bankaları ve konu özetleri
-
Online kaynaklar → EBA, YouTube ders kanalları, mobil uygulamalar