MEB İl İçi İsteğe Bağlı Yer Değiştirme-Sıra Ataması Nedir?
Öğretmenlerin il içi isteğe bağlı yer değiştirme ve sıra atamaları, Millî Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından tercih ve hizmet puanı esasına göre MEBBİS üzerinden gerçekleştirilir. İlk atamada yerleşemeyen kadrolu öğretmenler, belirlenen kontenjanlar dahilinde sıraya alınır.
İl içi isteğe bağlı yer değiştirme ve sıra atama süreçlerine dair bilmeniz gereken temel detaylar şunlardır:
-
Sıra Ataması Nedir? İl içi atama döneminde tercihlerine yerleşemeyen öğretmenlerin, başvuruları esnasında onay vermeleri hâlinde ilk iki tercihleri için hizmet puanı üstünlüğüne göre bir “sıra kaydı” oluşturulması işlemidir.
-
Sıra Takibi: Sıra durumunuzu MEBBİS sistemi üzerinden bireysel olarak takip edebilirsiniz. Yıl boyunca boşalan kontenjanlar, sıradaki öğretmenlere puan önceliğiyle dağıtılır.
-
Genel Şartlar: Sıra sistemine dahil olabilmek için bulunduğunuz eğitim kurumunda en az 3 yıllık çalışma süresini tamamlamış (sözleşmeli ve kadrolu süreler dahil) olmanız gerekmektedir.
-
Sıra Atama Takvimi: Eğitim kurumlarında oluşan sıra atamaları, resmî duyuru kılavuzunda belirtilen dönem sonuna kadar (genellikle Ağustos ortalarına kadar) sistem üzerinden sırayla çalıştırılır.
Atama takvimi ve yayımlanan resmî duyurularla ilgili en güncel bilgilere ulaşmak için MEB Personel Genel Müdürlüğü resmî web sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
Ayrıca bakınız → 2026 YILI ÖĞRETMENLERİN İL İÇİ İSTEĞE BAĞLI YER DEĞİŞTİRME DUYURUSU